Inovační linka na výrobu toastového chleba PENAM a.s.

Programové období: 2014-2020
Region: Středočeský kraj
Evropský fond: ERDF
Operační program: Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Příjemce: Pekárna Zelená louka, a.s.
Registrační číslo: CZ.01.1.02/0.0/0.0/15_014/0000516
Zahájení projektu: 3. 12. 2015
Ukončení projektu: 14. 4. 2018
Téma projektu: Výzkum

Předmětem projektu je zvýšení technické hodnoty a efektivnosti technologie na výrobu toastového chleba a užitných hodnot nových výrobků (odstranění konzervantů, redukce soli, prodloužení trvanlivosti, zlepšení chuťových vlastností). Jde o pořízení linky s výraznými inovačními prvky (skladování a dávkování ingrediencí, vakuové hnětení, clean-room, inovovaný systém řízení výroby) umožňující realizaci nových produktů (originální vlastní pšeničný kvas, 3 nové druhy toastového chleba-c.k.19059090).

Schválené finanční prostředky

Výše dotace EU: 100 000 000,00
Národní soukromá částka: 300 000 000,00
 
Celková částka: 400 000 000,00

©2019 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, všechna práva vyhrazena