Inovační linka na výrobu toastového chleba PENAM a.s.
Programové období: |
2014-2020 |
Region: |
Středočeský kraj |
Evropský fond: |
ERDF |
Operační program: |
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost |
Příjemce: |
Pekárna Zelená louka, a.s. |
Registrační číslo: |
CZ.01.1.02/0.0/0.0/15_014/0000516 |
Zahájení projektu: |
3. 12. 2015 |
Ukončení projektu: |
14. 4. 2018 |
Téma projektu: |
Výzkum |
Informace o projektu
Předmětem projektu je zvýšení technické hodnoty a efektivnosti technologie na výrobu toastového chleba a užitných hodnot nových výrobků (odstranění konzervantů, redukce soli, prodloužení trvanlivosti, zlepšení chuťových vlastností). Jde o pořízení linky s výraznými inovačními prvky (skladování a dávkování ingrediencí, vakuové hnětení, clean-room, inovovaný systém řízení výroby) umožňující realizaci nových produktů (originální vlastní pšeničný kvas, 3 nové druhy toastového chleba-c.k.19059090).
Schválené finanční prostředky
|
Výše dotace EU: |
100 000 000,00 Kč |
|
Národní soukromá částka: |
300 000 000,00 Kč |
|
|
Celková částka: |
400 000 000,00 Kč |