Inovace tvarohových výrobků
Programové období: |
2014-2020 |
Region: |
Jihočeský kraj |
Evropský fond: |
EAFRD |
Operační program: |
Program rozvoje venkova |
Příjemce: |
Madeta a.s. |
Registrační číslo: |
16/003/16220/231/000048 |
Zahájení projektu: |
22. 5. 2017 |
Ukončení projektu: |
28. 6. 2019 |
Téma projektu: |
Rozvoj venkova a zemědělství |
Informace o projektu
Hlavními cíli projektu je inovace a rozšíření sortimentu výrobků na bázi tvarohu v závodě MADETA Jindřichův Hradec. Cílem je vývoj nového výrobku tvarohového delaktózovaného dezertu a jeho výrobního postupu a dále inovace výrobních postupů, především balení a obalu i pro stávající sortiment tvarohového programu závodu tak, aby byla prodloužena doba trvanlivosti výrobků.
Hlavním výstupem projektu i nový výrobek na bázi delaktózovaného tvarohu a jeho nový obal, přičemž výrobek se vyznačuje významně delší dobou trvanlivosti ve srovnáním s jinými konkurenčními výrobky. Velmi významným výstupem projektu je dále zlepšení kvality stávajících produktů tvarohového programu a především prodloužení doby jejich trvanlivosti. Výstupem, který předcházející výstupy umožňuje je instalace nových částí výrobní linky a to především v úseku balení.
Schválené finanční prostředky
|
Výše dotace EU: |
37 125 000,00 Kč |
|
Veřejné zdroje ČR:
|
37 875 000,00 Kč |
|
|
Celková částka: |
75 000 000,00 Kč |