Zlepšení kvality a bezpečnosti produkovaného hovězího masa
Programové období: |
2014-2020 |
Region: |
Pardubický kraj |
Evropský fond: |
EAFRD |
Operační program: |
Program rozvoje venkova |
Příjemce: |
MASO UZENINY POLIČKA, a.s. |
Registrační číslo: |
16/003/16220/453/000109 |
Zahájení projektu: |
23. 5. 2017 |
Ukončení projektu: |
31. 10. 2018 |
Téma projektu: |
Rozvoj venkova a zemědělství |
Informace o projektu
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s. v rámci projektu inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se ustájení, nahánění, porážení hovězích zvířat, jatečného opracování a zrání hovězích JUT (jatečně opracovaných těl) a dále optimalizovala chlazení, skladování a zrání hovězích mas včetně zpracování a skladování drobů, střev a vedlejších živočišných produktů. Výsledkem projektu je snížení rizika kontaminace hovězího masa chemickým, fyzikálním a především mikrobiologickým nebezpečím.
Zavedením inovačních postupů se výrazně snížilo riziko kontaminace, což vedlo ke zvýšení kvality produkovaného hovězího masa a prodloužení jeho trvanlivosti. Inovované postupy byly nastaveny tak, aby výsledná produkovaná hovězí masa měla optimální senzorickou a nutriční kvalitu.
Schválené finanční prostředky
|
Výše dotace EU: |
20 542 500,00 Kč |
|
Veřejné zdroje ČR:
|
20 957 500,00 Kč |
|
|
Celková částka: |
41 500 000,00 Kč |