Vývoj a optimalizace výroby trvanlivých masných výrobků
Programové období: |
2014-2020 |
Region: |
Středočeský kraj |
Evropský fond: |
EAFRD |
Operační program: |
Program rozvoje venkova |
Příjemce: |
Uzeniny Příbram, a.s. |
Registrační číslo: |
16/003/16220/120/000064 |
Zahájení projektu: |
23. 5. 2017 |
Ukončení projektu: |
30. 4. 2019 |
Téma projektu: |
Rozvoj venkova a zemědělství |
Informace o projektu
Společnost Uzeniny Příbram, a. s. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby trvanlivých masných výrobků. Investice do nových technologií a stavebních úprav umožnili výrobu zcela nových produktů a inovaci produkce stávajících výrobků. Novými produkty jsou jednak celosvalové trvanlivé produkty, tak produkty hrubozrnné, jako jsou například klobásy kutrované do zrnité mozaiky.
V rámci projektu byly nejen vyvinuty nové výrobky ale i optimalizovány nové a stávající výrobní postupy výroby trvanlivých masných výrobků. Zejména se jedná o skladování a výběr suroviny pro výrobu trvanlivých výrobků, mělnění a míchání produktů, narážení produktů, tepelné opracování, uzení a chlazení, sušení a zrání, porcování, balení a skladování výrobků. V rámci spolupráce byly také navrženy a zavedeny a validovány nové analytické postupy sloužící k hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti trvanlivých výrobků.
Schválené finanční prostředky
|
Výše dotace EU: |
37 113 862,00 Kč |
|
Veřejné zdroje ČR:
|
37 863 638,00 Kč |
|
|
Celková částka: |
74 977 500,00 Kč |