Inovace a optimalizace postupů při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů
Programové období: |
2014-2020 |
Region: |
Středočeský kraj |
Evropský fond: |
EAFRD |
Operační program: |
Program rozvoje venkova |
Příjemce: |
Uzeniny Příbram, a.s. |
Registrační číslo: |
15/001/16220/120/000005 |
Zahájení projektu: |
22. 8. 2016 |
Ukončení projektu: |
2. 5. 2017 |
Téma projektu: |
Rozvoj venkova a zemědělství |
Informace o projektu
Společnost ZEMAN maso-uzeniny, a.s. ve spolupráci Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze, Fakultou potravinářské a biochemické technologie v rámci projektu ve svém výrobním závodu v Příbrami inovovala a optimalizovala postupy při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů. Inovované postupy, investice do nových technologií a stavebních úprav vedly ke zlepšení kvality a bezpečnosti procesu zrání, balení a produkce masa a masných polotovarů. Investice do stavebních úprav a nových technologií umožnily optimalizovat a inovovat pracovní postupy.
Díky inovativním postupům a novým technologiím se výrazně zmenšily možnosti kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli a tím snížily možnost potencionálního zdravotního rizika spojeného s konzumací kontaminovaných produktů. Díky inovacím v procesu zrání a balení masa se podařilo vyvinout novou řadu výrobků. Jedná se o novou řadu produktů s garantovanou dobou zrání balené ve skin balení (nový druh vakuového balení, který společnost Zeman maso uzeniny, a.s. u svých produktů doposud nevyužívala). Inovativní postupy vedly ke zlepšení kvality u masa masných polotvarů balených do ochranné atmosféry. Díky projektu se také zlepšil systém dosledovatelnosti finálních výrobků, surovin a obalů.
Schválené finanční prostředky
|
Výše dotace EU: |
37 125 000,00 Kč |
|
Veřejné zdroje ČR:
|
37 125 000,00 Kč |
|
|
Celková částka: |
75 000 000,00 Kč |