Inovace výroby funkčních mléčných nápojů
Programové období: |
2014-2020 |
Region: |
Kraj Vysočina |
Evropský fond: |
EAFRD |
Operační program: |
Program rozvoje venkova |
Příjemce: |
Moravia Lacto |
Registrační číslo: |
15/001/16220/563/000002/001 |
Zahájení projektu: |
4. 8. 2016 |
Ukončení projektu: |
31. 7. 2017 |
Téma projektu: |
Rozvoj venkova a zemědělství |
Informace o projektu
Hlavním cílem projektu je navržení složení nového výrobku typu mléčné smoothie a navržení a prověření jeho výrobního postupu tak, aby byla zajištěna jeho dlouhá trvanlivost. Dalším hlavním cílem projektu je prodloužení trvanlivosti stávajících tekutých nefermentovaných a fermentovaných výrobků. Prodloužení trvanlivosti nových i stávajících výrobků bude zajištěno využitím navrženého nového způsobu balení, nového typu obalu a nově navrženého způsobu skladování v dokonale chlazeném skladu a expedici.
Hlavními výstupy projektu jsou: receptura nového výrobku a jeho výrobní postup, nové výrobní postupy a nová zařízení především v sekci processingu, plnění, balení, skladování a expedice a nové výrobní prostory pro plnění, balení a skladování s expedicí. Zároveň byly navrženy a realizovány postupy a laboratorní metody pro zajištění účinné čistitelnosti a sanitovatelnosti a sledování kvality s důrazem na prodlouženou trvanlivost. Byl navržen systém dohledatelnosti v rámci softwaru pro označování, vyskladnění, vychystání a expedici výrobků v novém regálovém a chlazeném skladu.
Schválené finanční prostředky
|
Výše dotace EU: |
24 750 000,00 Kč |
|
Veřejné zdroje ČR:
|
24 750 000,00 Kč |
|
|
Celková částka: |
50 000 000,00 Kč |