Nový provoz pro výrobu inovovaných masných výrobků
Programové období: |
2014-2020 |
Region: |
Královéhradecký kraj |
Evropský fond: |
EAFRD |
Operační program: |
Program rozvoje venkova |
Příjemce: |
CHOVSERVIS a.s. |
Registrační číslo: |
15/001/16220/453/000027 |
Zahájení projektu: |
29. 7. 2016 |
Ukončení projektu: |
31. 12. 2017 |
Téma projektu: |
Rozvoj venkova a zemědělství |
Informace o projektu
Cílem projektu byl vývoj a inovace masných výrobků, inovace technologií a zavedení nového typu balení masa a masných výrobků do skin balení s možností tepelné úpravy.
Ve spolupráci s Ústavem hygieny a technologie masa Veterinární a farmaceutické univerzity Brno byl realizován vývoj osmi nových masných výrobků, které obohatí spotřebitelský trh.
V rámci projektu byly nově vyvíjeny výrobky z hovězího masa ze skupiny tepelně opracovaných masných výrobků (mělněný masný výrobek typu klobása a celosvalový výrobek typu hovězí šunka) a výrobky ze skupiny tepelně neopracovaných masných výrobků pro tepelnou úpravu. V oblasti inovace technologických procesů došlo především k zavedení nové technologie chlazení, technologie uzení tekutým kouřem a třídimenzního vakuového balení.
Použití nového typu skin balení masa a masných výrobků do moderních obalových folií umožňujících přímou tepelnou úpravu výrobku v obalu odpovídá moderním livestylovým gastronomickým trendům a přináší výhody jak pro běžné spotřebitele, tak pro gastroprovozy.
Většina z výše uvedených inovací má pozitivní vliv na životní prostředí, přináší snížení energetické náročnosti výroby a v neposlední řadě tyto inovace přispívají k zajištění bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti produktů.
Schválené finanční prostředky
|
Výše dotace EU: |
24 010 668,00 Kč |
|
Veřejné zdroje ČR:
|
24 495 732,00 Kč |
|
|
Celková částka: |
48 506 400,00 Kč |