Vývoj produktů na bázi ovoce a zeleniny se zachováním nutričních a senzorických vlastností suroviny
Programové období: |
2014-2020 |
Region: |
Jihomoravský kraj |
Evropský fond: |
EAFRD |
Operační program: |
Program rozvoje venkova |
Příjemce: |
Fruta Podivín a.s. |
Registrační číslo: |
15/001/16220/564/000032 |
Zahájení projektu: |
29. 7. 2016 |
Ukončení projektu: |
3. 11. 2017 |
Téma projektu: |
Rozvoj venkova a zemědělství |
Informace o projektu
Společnost Fruta Podivín, a.s. v rámci projektu „Vývoj produktů na bázi ovoce a zeleniny se zachováním nutričních a senzorických vlastností suroviny“ instalovala nové technologie a provedla stavební práce, které umožnily inovovat stávající produkci a vyvinout řady nových výrobků na bázi ovoce a zeleniny se zachováním nutričních a senzorických vlastností.. Novými výrobními řadami jsou výrobky z drcených rajčat, ovocné a zeleninové šťávy a výrobky s podílem kousků ovoce.
Zástupci těchto výrobků jsou například Passata – výrobky s podílem pasírovaných rajčat, lisovaná jablečná šťáva, rajčatová šťáva a sterilované jablečné produkty (kašovité nebo s podílem kostek). Všechny řady nových a inovovaných produktů se nyní mohou balit, jak do malospotřebitelských balení, tak do balení, která jsou určena velkoodběratelům. Díky projektu se zároveň zvýšila jakost již vyráběných produktů (ovocné dřeně) a zároveň se snížilo riziko kontaminace finálních produktů (řízený proces šetrné sterilace a aseptického plnění a balení finálních produktů, zlepšení hygienických parametrů technologie a výrobního prostředí).
Schválené finanční prostředky
|
Výše dotace EU: |
10 642 500,00 Kč |
|
Veřejné zdroje ČR:
|
10 642 500,00 Kč |
|
|
Celková částka: |
21 500 000,00 Kč |