MLÝN HERBER - vývoj, výroba a uplatnění atriční mouky 2015, 2016
Programové období: |
2014-2020 |
Region: |
Moravskoslezský kraj |
Evropský fond: |
EAFRD |
Operační program: |
Program rozvoje venkova |
Příjemce: |
Herber Mlýn, spol s.r.o. |
Registrační číslo: |
15/001/16220/780/000006/001 |
Zahájení projektu: |
26. 7. 2016 |
Ukončení projektu: |
30. 9. 2017 |
Téma projektu: |
Rozvoj venkova a zemědělství |
Informace o projektu
Hlavním cílem projektu bylo formou experimentální části výzkumu a následně praktickou zkouškou potvrdit teoretický předpoklad potenciálu atriční mouky v oblasti zvýšené vaznosti vody v pečivu a tím prodloužení doby trvanlivosti takto vyrobeného pečiva, tj. s přídavkem atriční mouky.
Hlavním výstupem projektu je potvrzení vhodnosti :
- používání atriční mouky pro výrobu vybraných typů pečiva, u kterých byl prokázal pozitivní vliv jejího působení.
- pořízení laboratorního přístroje Alveolab pro řízení technologických postupů mouky ve výrobním procesu a pro stanovení vhodného zámelu laboratorní mlýn Perten se síty.
- dodávat atriční mouku pekařům jako koncentrát, kdy si pekaři přidají její potřebné množství do své receptury dle svých individuálních potřeb a zkušeností, nebo je možno ji kontinuálně vyrábět zároveň s běžnou pekařskou moukou přímo ve mlýně a pekařům dodávat tak již finální konstantní směs pekařské a atriční mouky vhodnou pro pečení.
Schválené finanční prostředky
|
Výše dotace EU: |
479 160,00 Kč |
|
Veřejné zdroje ČR:
|
479 160,00 Kč |
|
|
Celková částka: |
968 000,00 Kč |