Zlepšení kvality a bezpečnosti vepřového masa zvýšením hygienické a veterinární úrovně porážky
Programové období: |
2014-2020 |
Region: |
Jihočeský kraj |
Evropský fond: |
EAFRD |
Operační program: |
Program rozvoje venkova |
Příjemce: |
Maso uzeniny Písek, a.s. |
Registrační číslo: |
15/001/16220/231/000033 |
Zahájení projektu: |
15. 8. 2016 |
Ukončení projektu: |
30. 9. 2017 |
Téma projektu: |
Rozvoj venkova a zemědělství |
Informace o projektu
Společnost MASO UZENINY PÍSEK, a.s. v rámci projektu "Zlepšení kvality a bezpečnosti vepřového masa zvýšením hygienické a veterinární úrovně porážky" inovovala a optimalizovala postupy při jatečném zpracování vepřových jatečných zvířat. Projekt byl realizován ve spolupráci Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze, Fakultou potravinářské a biochemické technologie.
Hlavními cíli projektu bylo zvýšení kvality produkovaného vepřového masa pro výsek a masnou výrobu, snížení ztrát, zvýšení hygienické a veterinární úrovně na jatkách, zlepšení podmínek welfare zvířat, a v neposlední řadě i zlepšení pracovních podmínek a hygieny práce pracovníků provozu jatek. V rámci projektu byly inovovány a optimalizovány výrobní postupy týkající se ustájení, nahánění, porážení a následného jatečného opracování vepřových jatečných zvířat a zpracování vedlejších živočišných produktů.
Schválené finanční prostředky
|
Výše dotace EU: |
11 022 181,00 Kč |
|
Veřejné zdroje ČR:
|
11 022 181,00 Kč |
|
|
Celková částka: |
22 767 034,00 Kč |